עורך דין הוצאה לפועל

הוצאה לפועל מהי?

מערכת הוצאה לפועל הינה מערכת תפעולית בלבד. בראש המערכת עומדים רשמי הוצאה לפועל. רשמי הוצאה לפועל מתפקדים כמערכת אכיפה ואין להם סמכויות שיפוטיות. כאשר נדרשות החלטות שיפוטיות , ההליכים מועברים להוצאה לפועל ( לדוגמא בטענת פרעתי) .

 

סמכות הערעור על החלטות רשמי ההוצאה לפועל נתונה לבית משפט שלום. כיום , לאור ריבוי העומס על בתי המשפט הורחבו סמכויות רשמי ההוצאה לפועל. כך למשל הליכי חדל"פ של חייבים שלהם חובות מתחת ל- 150,000 ₪ מתנהלים החל משנת 2019 בהוצאה לפועל.

 

מערכת ההוצאה לפועל פועלת לאכיפת פסקי דין, שטרות, החלטות, הלוואות, משכנתאות ותביעות סכום קצוב. ( כאשר תביעה לסכום קצוב היא עד 75,000 ₪ ) .לשכת הוצאה לפועל משמשת כזרוע האכיפה של מערכת בתי המשפט. בהוצאה לפועל מתנהלים זכאים מול חייבים.

 

כל זוכה מורשה לפנות להוצאה לפועל ולפתוח תיק נגד חייב. חוק ההוצאה לפועל, תשכ"ז-1967 מעניק גם הגנה לחייבים, לא רק לנושים. קיימים מספר אפשרויות לחייב, כמו בקשה לעיכוב הליכים, בקשה לצו תשלומים וכיוב.

 

מה עושים אם הוגש נגדך תיק בהוצאה לפועל?

אם אינכם מצליחים להסדיר את החוב או אינכם יודעתם על קיומו של החוב, מומלץ לפנות לעורך דין מומחה בתחום ההוצאה לפועל כדי לקבל ייעוץ משפטי מוקדם ולהבין את הזכויות והאפשרויות שלכם. העורך דין יכול לבחון את הנתונים של התיק, לספק לך המלצות ולהסביר את התהליך המשפטי העתידי. העורך דין יוכל גם להגיב לאזהרה שהתקבלה ולטפל בפתיחת התיק נגדך בהקדם. ישנם מספר אפשרויות שעומדות בפניכם, ומומלץ לבחון את כולן ביחד עם עורך דין ולפעול באופן שימנע פגיעה בכם ובזכויותיכם העתידיות.

 

השימוש בעורך דין להוצאה לפועל - מהם כל היתרונות?

מומחיות מקצועית:

עורך דין הוצאה לפועל מתמחה בניהול תהליכי הוצאה לפועל ובחוקי הנוגעים לתחום זה. הוא מבין את הפרטים המשפטיים המורכבים של התהליך ומסוגל לספק ייעוץ מותאם אישית ופתרונות משפטיים מקצועיים.

 

מיומנות בניהול הליך:

עורך דין הוצאה לפועל מכיר ומבין את השלבים השונים בתהליך המשפטי של הוצאה לפועל. הוא מסוגל לנהל את התהליך בצורה מסודרת ויעילה, מתן תורמים משפטיים מדויקים ולדאוג לטיפוח הוכנות משפטית כדי להבטיח את התוצאות הטובות ביותר ללקוחות.

ייעוץ מותאם אישית:

עורך דין מתמחה בהוצאה לפועל יכול לספק ייעוץ מותאם אישית לצרכי הלקוח. הוא יכול להבין את הצרכים הייחודיים של הלקוח ולהתאים את הטיפול וההתמודדות בתהליך הוצאה לפועל לפי המצב המדויק של הלקוח.

 

הקלות בתהליך:

בעזרת עורך דין הוצאה לפועל, הלקוח יכול לחסוך זמן ומאמצים בניהול תהליך הוצאה לפועל. העורך דין ימציא את כל הדברים הנדרשים כגון: הכנת המסמכים הרלוונטיים, הגשת התביעה לבית המשפט, ותהליך הדיון והצפייה בנושא תוך שמירה על כל הדרישות המשפטיות. בכך יהיה ללקוח השקט בדעת שכל הנושאים המשפטיים מתוחזקים ומנוהלים בצורה מקצועית ומדויקת.

 

עורך דין הוצאה לפועל ברמת גן - למה דווקא איתנו?

הליך ההוצאה לפועל דורש קבלת ייעוץ וליווי משפטי ומקצועי לשני הצדדים בהליך, הן לזוכים והן לחייבים. באלקוני ושות' - משרד עורכי דין ברמת גן, תמצאו עורך דין מומלץ ברמת גן, מומחה ובעל ניסיון רחב בתחום הוצאה לפועל שיבחן את התיק בצורה יסודית על מנת למזער נזקים, הפסדים כספיים והפסדים אפשריים בעתיד. עו"ד אלקוני מספקת ייעוץ וייצוג מקצועי וליווי אישי לחייבים וזוכים בהליכי הוצאה לפועל.
אם קיבלתם מכתב אזהרה או נפתח כנגדכם תיק בהוצאה לפועל אתם מוזמנים לפנות לאלקוני - עו"ד הוצאה לפועל ברמת גן שתעניק עבורכם שירות מקצועי אישי ומהיר

 

משרדנו מספק מגוון שירותים הקשורים בהוצאה לפועל:

 

הסדר חובות לחייבים ובעלי עסקים
הסדר חובות לחייבים
ובעלי עסקים
פריסת חובות מזונות
פריסת חובות מזונות
בקשות לביטול עיכולים והגבלות
בקשות לביטול
עיכולים והגבלות
שיקום והבראה כלכלית
שיקום והבראה כלכלית
ביטול/עיכוב צו יציאה מהארץ
ביטול/עיכוב
צו יציאה מהארץ
איחוד תיקים וצווי תשלומים
איחוד תיקים
וצווי תשלומים
השגת הפטרים
השגת הפטרים
מתן צו כינוס
מתן צו כינוס


לתאום פגישת ייעוץ חינם עם עורך דין מומחה
להוצאה לפועל ברמת גן

אלקוני ושות', משרד עורכי דין ברמת גן, מתמחים בייצוג הוצאה לפועל, מקרקעין, חדלות פירעון, ייפוי כוח מתמשך... ופועלים במצוינות חסרת פשרות ומעניקים שירות וליווי משפטי ויחס אישי לכל לקוח.

 

זוכים וחייבים בהליך ההוצאה לפועל

בעוד שבמערכת בתי המשפט יש תובע ונתבע , אזי במערכת ההוצאה לפועל יש זוכה וחייב. הזוכה בהליכי הוצאה לפועל הינו הצד המחזיק בידיו צ'קים, פסק דין, או כל מסמך בעל שבגינו מגיעה לו תמורה מחייב. החייב הוא זה שהתחייב לתת כסף לזוכה, אם באמצעות פסק דין , צ'ק שלא כובד בבנק , שטר חוב עליו חתם התייב או כל מסמך חוקי שיש בו התחייבות כלפי זוכה.

 

הזוכה רשאי לפנות להוצאה לפועל במידה ואיננו מסוגל לממש את פסק הדין ולגבות את הכספים לבד או כל חיוב אחר. פתיחת תיק בהוצאה לפועל נגד החייב הינו הליך שנועד בכדי להביא את החייב לשלם את החובות שלו כלפי הזוכה. לאחר פתיחת תיק נגד החייב בהוצאה לפועל, לשכת ההוצאה לפועל שולחת מכתב אזהרה לחייב ומודיעה לו שנפתח נגדו תיק ע"י הזוכה.

 

במצב שבו החייב איננו פורע את החובות שלו גם אחרי שליחת מכתב האזהרה, הזוכה יהא רשאי לנקוט נגדו סעדים זמניים כגון: עיקולים על חשבונות הבנק, צו מניעה, צו עיכוב יציאה מן הארץ והגבלות נוספות.

 

בנוסף לכך, הזוכה יהא רשאי לבקש מרשם ההוצאה לפועל לקבל מידע על החייב מכל רשויות המדינה, לערוך לו חקירת יכולת לחייב, בכדי לבחון את היכולת הכלכלית של החייב, כלומר יכולתו לשלם את החוב כלפיו.

 

במסגרת הליכי הוצאה לפועל יכול חייב גם לפרוס את החוב שלו לתשלומים כפי שמתי החוק. כאשר החייב מפר את צו התשלומים במסגרת הליך הוצאה לפועל, הפרה זו יכולה להוות עילה למאסר ולהחמרת ההגבלות נגד החייב.

 

טענת " פרעתי" הוצאה לפועל

לא תמיד החייב צריך לשלם חוב. החייב יכול לטעון שהחוב שולם. טענה זו נקראת טענת "פרעתי" כלומר החייב טוען שהוא שילם את החוב. במצב כזה, החייב יכול להגיש בקשה לעיכוב הליכים עם הראיות שבגינם הוא טוען שהחוב שולם בגלל שהחוב שולם ללשכת ההוצאה לפועל שם נפתח נגדו תיק הוצל"פ עד בירור טענת פרעתי.

 

טענת פרעתי תועבר ע"י ההוצאה לפועל לבבית משפט שלום. הבקשה לפתיחת התיק מצד הזוכה הופכת למעין כתב התביעה, וטענת הפרעתי של החייב והנימוקים לה הופכים למעין כתב ההגנה.

 

מה זה חוק ביטול חובות?

ביטול חובות בהוצאה לפועל הוא תהליך משפטי שמאפשר לחייב, או לגורם שמחזיק חוב, לבקש מבית המשפט לבטל או לשנות את החוב שהוא מחויב לשלם. חוק זה נועד לאפשר לאדם או לעסק להתמודד עם בעיות כלכליות ולהגן עליו מפני התייבשות כתוצאה מחובות נכסיות שאינן מסוגלות לשולם.

 

מסגרת כללית של התהליך כוללת תהליכי בית משפט, שקודם לכך מחויב להעריך את המצב הכלכלי של האדם או העסק, ולבחון את האפשרויות שלו להשקים את מצבו בכללי ולהגיע להסדר תשלומים. אם מבחינת הבית משפט יימצא כי האדם או העסק אינם מסוגלים לשלם את כל החובות, וגם הם עשויים לשלם חלק קטן בלבד מהחובות, יתכנה ביטול חובות נוסף או חלק מהחובות.

 

חשוב לציין כי תהליך זה הוא תהליך משפטי וייתכן שיהיה על האדם או העסק להציע את תוכנית השקעה מדויקת וברורה, ולהפגין את רצונו לצאת מהמצב של חובות ולהתחיל מחדש עם דף נקי. תהליך זה דורש את ההשקעה של עורך דין או יועץ כלכלי המיומן בתחום ומכיר בנקיון רגשי, כיוון פיננסי וניהול אפקטיבי שיסייע להצלחת התהליך.

 

עיקולים בהליך הוצאה לפועל

על מנת לקבל את החוב המגיע לו, רשאי זוכה להשית עיקולים על החייב . קיימים סוגים שונים של עיקולים בהליך ההוצאה לפועל, והם: עיקול חשבונות בנק, עיקול נכסי מקרקעין, נכסי צד ג', ומיטלטלין. ניתן להחיל את העיקול על כל נכס בבעלותו של החייב בכדי למנוע הברחת נכסים או כספים לחו"ל או לצדדי ג'.

 

בנוסף לכך, אפשר להחיל את העיקול אצל צדדי ג' כגון חברות ביטוח המחזיקות קופות הגמל, קרנות השתלמות, קרנות פנסיה, בנקים בהם מצויים חיסכון וההשקעות של החייב וכיו'. זוכה גם יכול להטיל עיקטל חל על מיטלטלין ( חפצים) של החייב כמו: מחשבים, טלוויזיות, תכשיטים בעלי ערך, ועוד.

 

ישנם חפצים שההוצאה לפועל אינה רשאית לעקל, כמו: מיטות, כלי אוכל, בגדים וכל חפץ שיכול לשמש את החייב ומשפחתו לצורך מחייה. כמן כן , כאשר מעוקל שכרו של חייב אצל המעביד , נשמרת לו הכנסה לקיום מינימלי , אותה אי אפשר לעקל.

 

הוצאה לפועל מזונות

אחד הענפים המשמעותיים של הוצאה לפועל הוא מזונות. להוצאה לפועל ניתן להגיע כאשר חייב אינו משלם את המזונות שנפסקו לו בהליך מזונות בבית משפט לענייני משפחה. הליכי הוצאה לפועל בתחום המזונות יכולים להפתח ע"י הזכאים למזונות ( כדוגמת מזונות אשה או גבר ) או ע"י הורה בשם קטינים הזכאים למזונות.

 

ישנו עוד גוף שהוא שחקן ראשי בתחום גביית מזונות והוא ביטוח לאומי שמשלם מזונות במקום אחד הצדדים ואז תובע את הצד החייב שלא שילם את מזונות ילדיו.

 

הוצאה לפועל וחדלות פירעון

חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי תשע"ט – 2018 קבע שהליכי חדלות פירעון של חייבים עד 150,000 ₪ יתנהלו אצל רשמי הוצאה לפועל ולא בבית משפט. הליך שנועד להפחית את הלחץ על בתי משפט שלום וגם לאפשר הגעה להסדרים וסיום חובות בהליך מהיר יותר.

 

בהליך המתנהל בהוצאה לפועל, בשל סכומם הנמוך יחסית של החובות יהיה נסייון להביא את החייב והזוכה לפשרה שתאפשר מצד אחד לזוכים לקבל א כספם ומצד שני לחייבים לצאת מההליך נטולי חובות ולפתוח דף חדש.

 

הליך חדלות פירעון במקרה זה אינו מתנהל ע"י הממונה (לשעבר כונס הנכסים) אלא בין החייב, לנאמן תחת ניהולו של רשם ההוצל"פ ועל פי רוב, בשל גובה החובות הנמוך הוא יכול לסתיים מהר יותר מההליכים המתנהלים בבית משפט.