עמוד הבית בקשה לפירוק
מדי שנה מוגשות בסביבות 400 בקשות לפירוק חברות. בתי המשפט נאלצים לבחון את הבקשות ולהחליט כיצד לנהוג עימהן, כל החלטה שכזו משפיעה על עובדים ומשפחותיהן, על ספקים ולקוחות ובמקרים מסוימים גם יכולה לשנות באופן מהותי את השוק בו החברה היתה פעילה ולהשפיע בכך על כלל הצרכנים.
בקשת פירוק מוגשת בדרך כלל כשחברה מגיעה לסוף דרכה. בדרך כלל זה נובע עקב מצב כלכלי שלא מאפשר לחברה לפעול יותר או כתוצאה מסכסוך בין הבעלים וקושי להחליט מי יקבל על עצמו את החברה. יתכן ותוגש בקשת פירוק גם במקרה בו הבעלים של החברה, אם הוא יחיד או אם הוא חלק מצוות, בוחר פשוט לפרק אותה בשביל לא להתנהל תחת שמה יותר או מחוסר פעילות מסיבות שונות.
התחום של פירוק חברות יושב בעולם המשפטי תחת התחום של חוק החברות במסגרתו נקבע מה עושים עם חברה שעומדת בפני בקשת פירוק, מה עושים עם נכסיה ומשאביה הכלכליים והרוחניים (פטנטים), כיצד מחלקים אותם ולהבדיל, כיצד מחלקים את החוב שהחברה יצרה וכיצד היא מחזירה אותו. יש לציין שמצב של בקשת פירוק מזכיר במובן מסוים מצב בו אדם מגיש בקשה לפשיטת רגל. במצב כזה הוא חדל פרעון ולכן הוא לא יכול לשלם את חובותיו. גם במצב של בקשת פירוק, החברה עומדת בפני חדלות פרעון ויש לבחון כיצד היא תחזיר את חובותיה.
כמובן שמצב זה הרבה יותר מסובך ממצבים אחרים של פירוק חברות מרצון או כתוצאה מסכסוך בין שותפים, אז בית המשפט יכול להכריע כיצד לחלק את החברה בין השותפים והם ידאגו להחזיר את החוב על פי החלטת בית המשפט.
בקשת פירוק יכולה להיות מוגשת גם על ידי נושים או נושה שהחברה חייבת לקבל לו כסך והיא איננה מחזירה לו. במקרה והחברה מבקשת לדחות את הבקשה עליה להסביר מדוע היא לא מחזירה את חובותיה ועליה לעשות זאת באופן מיידי בית המשפט במקרה כזה, בדיוק כמו במקרים אחרים של בקשת פירוק, יבחן את כל הפרמטרים אשר יכולים להיות מושפעים כתוצאה מפירוק החברה ורק אז יקבל את החלטתו.
אם הינכם רוצים להגיש בקשת פירוק על פי חוק החברות, מטעם החברה או כנושים שלה, אתם מוזמנים לפנות אל עו"ד איריס אלקוני, עורכת דין מומחית לפשיטות רגל ובכל הקשור לנושאים של פשיטות רגל/חדלות פירעון ופירוק חברות. עו"ד אלקוני תשמח לעזור לכם בכל עניין ועניין, ואתם מוזמנים ליצור עמה קשר גם בטלפון עוד היום במספר 03-5178751.