עמוד הבית ביטול צו כינוס – מתי זה קורה?
אחד ההליכים המשפטיים הנלווים להליך של פשיטת רגל הוא צו כינוס נכסים. במסגרת הליך זה עוברים כל נכסים של החייב לרשותו של כונס הנכסים, כדי שניתן יהיה לפרוע את חובותיו בתמורה להם. מטרתו העיקרית של הצו היא למנוע מקרים של הברחת רכוש ולהביא למימושם של הנכסים על ידי כונס הנכסים הרשמי.
צור הפטר במקום צו כינוס
במקרים בהם קיבל החייב צו הפטר מטעם בית המשפט ניתן לבטל את צו הכינוס. צו הפטר זה מוחק, בפועל, את חובותיו של החייב ומאפשר לו, באופן הזה, לפתוח דרך חדשה בחייו, בכל הקשור להתנהלותו הכלכלית. במקרים אחרים, אם הצליח לגבש מול נושיו הסדר החזרת חובות מוסכם ומסודר ייתכן ויקבל וגם יקבל צו הפטר. כך או כך, ייעוץ וסיוע של גורם מקצועי כגון עורך דין מנוסה בפשיטת רגל הוא הדרך הנכונה להתמודד עם הליך שכזה והליכים אחרים הקשורים לחובות ולפשיטת רגל.
ערעור על ביטול צו כינוס
צו הכינוס מונע מהנושים, שלהם חייב אותו אדם כסף, לגבות את חובותיהם באופן עצמאי או לפתוח, בנוסף או במקביל, הליכים משפטיים כלשהם נגדו. בנוסף, על החייב מוטלות, באותה תקופה, מגבלות מיוחדות וגם חובות, כמו צו תשלומים שמחייב אותו להעביר תשלום חודשי לטובת פירעון חובותיו ועוד. ערעור על ביטול צו כינוס מוגש, בעזרתו של עורך דין המתמחה במקרים של פשיטות רגל, כאשר החייב איננו משתף פעולה או כשהוא מנצל לרעה את ביטול צו הכינוס שהוגש לו. גם במצבים בהם עברו יותר מחמש שנים מאז קבלת צו ההפטר ניתן להגיש ערעור על ביטול צו הכינוס ולו כדי לחדש את הליך פשיטת הרגל, דבר הנעשה לרוב בתוך פרק זמן קצר.
בוטל צו הכינוס שלכם ואתם רוצים להגיש על ביטול זה ערעור? משרד אלקוני הוא הכתובת המתאימה עבורכם. המשרד מתמחה בתחומי המשפט האזרחי והמסחרי ומציע פתרונות משפטיים, לרבות במקרים של פשיטת רגל וכל ההליכים האחרים הקשורים לכך. לסקירת כלל שירותי המשרד, לחצו כאן ולקבלת פרטים נוספים בטלפון, התקשרו ל – 03-5178751